Поради щодо приготування їжі

28/06/16

Ви знаєте всі ці корисні поради для кухні, якими літні люди так хочуть поділитися з молодим поколінням. Ці маленькі поради та хитрості в наш час могли б називатися «кухонними хаками», але це все ще старі добрі крупиці мудрості. Як і з будь-якими бабусиними казками, секретами та порадами, ваш досвід може відрізнятися. Деякі з цих перлів пережили кілька поколінь - і, судячи з відгуків бабусь, вони дійсно працюють.

Корисні поради:

• Якщо ви пересолили суп, покладіть в нього очищену картоплину. Вона вбере зайву сіль.

• При варінні яєць киньте у воду щіпку солі, щоб вони не потріскалися.

• Чи згорнеться молоко, якщо його закип'ятити? Виявляється, все-таки це не так. Кип'ячене молоко абсолютно безпечне для вживання.

• Якщо ваш соус випадково підгорів, перелийте його в чисту каструлю і готуйте далі. Додайте трохи цукру, стежачи за тим, щоб не пересолодити соус. Цукор прибере запах горілого.

• Підгорів рис? Покладіть зверху на рис шматок білого хліба на 5-10 хвилин, щоб прибрати горілий присмак. Коли будете подавати рис, не відшкрябуйте пригорілий рис з дна каструлі.

• Якщо ви збираєтеся приготувати попкорн, замочіть зерна у воді на 10 хвилин. Обсушіть зерна і готуйте попкорн як звичайно. Так попкорн приготується швидше, буде більш пухнастим, і в ньому буде менше зерен, що не розкрилися.

• Залишки вина можна заморозити у формі для льоду, і потім додавати в супи і соуси.

• Розморожуючи м'ясо, полийте його невеликою кількістю оцту. Він не тільки зробить м'ясо ніжнішим, але і допоможе розморозити його швидше.

• Якщо суп, соус або печеня виходить занадто жирними, киньте в каструлю кубик льоду. Лід притягне жир, і ви зможете його зібрати.

• Щоб повторно використовувати рослинне олію і не відчути смак того, що готувалося на ньому раніше, прогрійте в олії шматочок імбиру товщиною 0,5 см. Він прибере сторонні смаки і запахи.

• Охолоджена кип'ячена вода швидше замерзне. Це стане в нагоді, якщо лід вам знадобиться терміново.