Яку їжу брати в похід?

16/10/16

Любителі туризму знайдуть час для дослідження нових куточків світу в будь-який час року. Але чим холодніше сезон - тим більше речей потрібно брати, і тим важче стає багаж. Саме тому кожен замислюється над його їстівної складової - їжа в похід вибирається в основному за критерієм ваги. Команда «Пікнік-меню» підготувала для вас чіткий і короткий перелік того, що буде зручно покуштувати в подорож на сніданок, обід і вечерю.

1. Хліб. Це найважливіший компонент, але варто згадати про те, що їжа для походу повинна бути легкою. Тому замінюємо звичайний батон на майже невідчутні у вазі хлібці.

2. Сир і ковбаси. Набагато краще буде віддати перевагу сиру Пармезан або сулугуні. Ковбасні вироби на тривалі маршрути бажано не брати, щоб виключити ризик отруєнь.

3. Овочі та фрукти. Відмінним варіантом стануть сушені овочі та фрукти. Помідори, кабачки, морква, цибуля та гриби в такому вигляді можна купити в магазині або засушити в домашніх умовах. Курага, родзинки, фініки, будь-які різновиди горіхів - теж завжди правильне рішення.

4. Каші. Підійдуть будь-які крупи, які вам подобаються. Якщо ваш вибір припав на гречку, ви можете замочити її на ніч, і тим самим заощадити подальше час приготування.

5. Закуски в похід. Звичайно ж, не забуваємо про закуски «Пікнік-меню», які мають легку пластикову упаковку і не займають в рюкзаку багато місця. А в тандемі з хлібцями (з пункту №1) ви отримуєте смачні і ситні бутерброди.

Від чого варто відмовитися

• манка і макарони (незручні);

• консерви (важка упаковка);

• скляна і металева тара (замінити на пластик або поліетилен).

Отже, тепер ви знаєте, яку їжу брати в похід, щоб не обтяжити себе важкою ношею за спиною і залишитися ситими. А ось про те, що можна приготувати на природі, читайте в нашій наступній статті, яка вийде рівно через тиждень.